Sport
EONOS

Het Nederlands Elftal heeft de langste adem in Wales

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Nederlands Elftal heeft de langste adem in Wales

Nederland heeft in de Nations League in de slotseconden de wedstrijd tegen Wales met 2-1 gewonnen. Nadat Oranje te sterk was voor de Belgen was Wales nu het haasje. Hiermee verstevigt Oranje de leiding in de poule.

In de eerste helft gebeurde er weinig en was het tempo laag en stond het dan ook 0-0. Na rust ging het tempo bij het Nederlands elftal omhoog. Dat resulteerde in de 1-0 van Koopmeiners in de 50e minuut. In een wedstrijd waar niet bijster veel gebeurde trok de scheidsrechter er toch vijf minuten bij. Wales kwam langszij in de 92e minuut. Het slotakkoord was echter voor Oranje. Na een rush vanaf eigen helft leverde Frenkie de Jong de bal af aan Malacia. De linksback pompte de bal in het strafschopgebied en Weghorst kopte de bal tegen de touwen. Door de overwinning heeft Nederland de koppositie in de groep stevig in handen. Zaterdag speelt Oranje wederom een wedstrijd voor de Nations League. Dan is Polen de tegenstander.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie