Sport
NOS

Sainz doorbreekt Red Bull-hegemonie: 'Kreeg het niet cadeau'

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Sainz doorbreekt Red Bull-hegemonie: 'Kreeg het niet cadeau'

Carlos Sainz heeft in Singapore de hegemonie van Red Bull doorbroken. De Ferrari-rijder kwam als eerste over de finish, voor Lando Norris (McLaren) en Lewis Hamilton (Mercedes). Max Verstappen eindigde op plek vijf. "Groot compliment voor Sainz. Hij kreeg het niet cadeau."

Video niet beschikbaar

Wat gebeurt daar nou in de laatste ronde? Mercedes-coureur George Russel rijdt op de derde plaats, maar verliest in een bocht de controle over zijn auto. "Hij remde te laat en blokkeerde daarmee zijn wielen een beetje", is de eerste reactie van studio-analist Jan Lammers. "Dat probeerde hij te voorkomen, waardoor hij de bocht niet kon halen. Een fout, omdat hij zo druk met Lando Norris bezig was."

Tot zover zijn eerste indruk. Tijdens het bekijken van de herhaling wordt Lammers duidelijk dat het vooral een stuurfout was van de 25-jarige Brit. "Hij raakt eerst de muur en dan breekt er iets af. Maar aan zielig doen we niet in deze sport. Dit is topsport en dat hoort erbij."

Niet gewonnen, maar prestatie van Verstappen was 'bizar'

Het verhaal van de Grand Prix van Singapore ging vooral over de Red Bull-hegemonie die werd doorbroken - die van Verstappen in het bijzonder. De Nederlander eindigde op plek vijf. Lammers is onder de indruk, want tot op het laatst maakte Verstappen nog kans op een podiumplek. "Nog een halve ronde en twee bochten en hij was er voorbijgegaan. Echt bizar."

Hoe Verstappen zich zal voelen, nu hij voor het eerst in elf races niet de zege heeft geboekt? "Ik denk dat-ie heel relaxed is", zegt Lammers. "Hij wist voor de race al dat hij in feite kansloos was."

Maar dat Sainz voor de eerste Ferrari-zege van het seizoen heeft gezorgd, verdient volgens Lammers de meeste lof. "Groot compliment naar Sainz. Hij heeft het niet cadeau gekregen."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie