Brons voor de mannen op het EK hockey

2. Brons voor de mannen op het EK hockey

[NOS] De troostfinale tussen de mannen van Duitsland en Nederland op het EK hockey is gewonnen door Oranje. Mede dankzij twee treffers in de laatste paar minuten werden de oosterburen afgestraft.

De Nederlandse hockeymannen hebben hun EK afgesloten met een geflatteerde 4-0 zege op Duitsland, waardoor de onttroonde kampioen met brons op zak huiswaarts keert.

Nederland, dat in de halve finales met 4-3 had verloren van Spanje, toonde zich veel effectiever dan de in kansen grossierende - en missende - opponent. Bjorn Kellerman voor de pauze en Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger en Mink van der Weerden erna waren de doelpuntenmakers.

Het duel kwam pas op gang na de 1-0 van Kellerman die in de negentiende minuut de bal op het middenveld veroverde en na een combinatie met Hertzberger met een harde klap de verre hoek vond.

Voortreffelijke Van der Ven

Duitsland schrok prompt wakker en zette flink aan. De kansen regen zich aaneen en het was vooral aan de voortreffelijk Sam van der Ven te danken dat het 1-0 bleef. De HGC-doelman stond keer op keer paraat en kreeg anders wel assistentie van Lars Balk, die een keer op de lijn redde, of van de paal.

Aan het eind van het derde kwart tikte Mirco Pruijser de 2-0 binnen na een voorzet van Thierry Brinkman, waarna het geloof bij Duitsland in een goed resultaat langzaam wegzakte.

Hertzberger scoorde in de 58ste minuut vanaf de stip nadat Kellerman was gevloerd door de Duitse doelman, waarna Mink van der Weerden in de slotseconden ook nog Oranjes tweede strafcorner verzilverde en de eindstand op 4-0 bepaalde.