Sport

Sharon van Rouwendaal: 'op een slimme manier naar zilver gezwommen'

NOS
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sharon van Rouwendaal: 'op een slimme manier naar zilver gezwommen'

In het open water haalde Sharon van Rouwendaal afgelopen nacht het zilver. De regerend Olympisch kampioen moest haar meerdere erkennen in de Braziliaanse Ana Marcela Cunha. Hoe dan ook, Van Rouwendaal is trots op 'zilver met een goud randje'.

Quote

Ik heb de beste race die ik kon gezwommen. Ik denk dat ik het nu niet beter had kunnen doen

Sharon van Rouwendaal

"Ik heb de beste race die ik kon gezwommen", blikt Van Rouwendaal terug in RadiOlympia, vanuit het Olympisch dorp. "Het water was heel warm. Daarom moest ik me aanpassen. Ik moest me gedeisd houden, iedere ronde drinken en dan weer rustig naar voren zwemmen. Je moet niet te gek gaan doen."

In de luwte
Er werd door de concurrentie veel gekeken naar de favoriete voor de olympische titel. Van Rouwendaal bleef daarom in de luwte zwemmen. "Als ik te vroeg op kop kwam, zou ik andere favorieten met me hebben meegenomen. Ik vind dat ik het op een slimme manier gedaan heb."

Warm water
Op een gegeven moment ging Van Rouwendaal toch achter koploper Cunha aan. Ze nam de Australische Kareena Lee mee. "Ik had geen andere keus. Als het water kouder was, zou ik de laatste 800 meter toch voor goud kunnen gaan. Ik denk dat ik het nu niet beter had kunnen doen." Van Rouwendaal bleef Lee voor en werd tweede.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie