Sport
EONOS

Plaatsen AZ, PSV en Feyenoord zich voor Europees voetbal? Luister live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Plaatsen AZ, PSV en Feyenoord zich voor Europees voetbal? Luister live op NPO Radio 1

Vanavond wordt een belangrijke avond voor het Nederlandse voetbal. AZ, Feyenoord en PSV proberen zich, na Ajax woensdag, te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi. Vooral AZ zal, na het 1-1 gelijkspel van vorige week, nog een zware dobber krijgen aan Royal Antwerp. Alle drie de wedstrijden zijn live te volgen op NPO Radio 1

PSV en Feyenoord wisten beiden thuis met 3-0 af te rekenen met hun directe tegenstanders, Apollon Limassol en Hapoel Beer Sheva. Hierdoor is het perspectief voor de Eindhovenaren en Rotterdammers een stuk rooskleuriger.

Van Antwerpen naar Brussel

Vorige week speelde AZ niet in Alkmaar, maar in De Grolsch Veste van FC Twente. Door de perikelen met het dak in het thuisstadion kon daar niet worden gespeeld. De uitwedstrijd zal niet bij Royal Antwerp in Antwerpen worden gespeeld, maar in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

De Alkmaarders kwamen vorige week een aantal keer goed weg tegen de Belgische tegenstander, maar wisten op de valreep een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Myron Boadu rondde af na een fraaie voorzet van Idrissi.

Stijn Wuytens was vorige week nog afwezig door een blessure, maar reist gewoon met de selectie mee naar Brussel. Verder bevat de selectie weinig verrassingen voor de aftrap om 19.30 uur.

Klus geklaard?

PSV en Feyenoord reizen respectievelijk af naar Cyprus en Israël. Beide clubs wonnen hun eerste wedstrijd, thuis, en hebben zo een uitstekende uitgangspositie.

De Rotterdammers zullen in Beer Sheva extra op hun hoede zijn voor een eventuele zeperd. Vorig jaar werd de club in de voorronden met 4-0 verslagen door het Tsjechische AS Trencin. Dat zorgde toen voor het einde van het Europese avontuur van Feyenoord.

Onder trainer Jaap Stam heeft Feyenoord een aardige metamorfose ondergaan. Naast het blijven van smaakmaker Steven Berghuis zijn de Ivoriaan Ié, de Brit Liam Kelly en de bekendere Leroy Fer en Luciano Narsingh vastgelegd. Yassine Ayoub en Jan-Arie van der Heijden zijn in Rotterdam achtergebleven. De aftrap in het Turner-stadion is om 19.30 uur.

Nicosia

Ook bij PSV zijn er een paar achterblijvers. Steven Bergwijn, Michal Sadílek en nieuwe aanwinst Bruma kunnen door klachten niet aantreden tegen Apollon Limassol. Kersverse aankoop Ritsu Doan kan ook nog niet voor de Eindhovenaren uitkomen, zijn transfer van FC Groningen is nog niet helemaal rond.

In plaats van in Limassol speelt PSV de wedstrijd vanavond in de Cypriotische hoofdstad, Nicosia. Het eigen Tsirion-stadion voldoet niet aan de eisen van de UEFA. De aftrap in het GSP-stadion in Nicosia is om 19.00 uur.

Europa League live op NPO Radio 1

De duels van AZ, PSV en Feyenoord zijn vanavond live te volgen op NPO Radio 1. De wedstrijd van PSV begint om 19.00 uur, AZ en Feyenoord om 19.30 uur. Er wordt in Langs de Lijn en Omstreken vanaf 19.30 uur geschakeld tussen deze drie wedstrijden.

Ster advertentie
Ster advertentie