Naar homepage
Sport

Formule 1 wil sprintrace invoeren

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1 wil sprintrace invoeren

[NOS] Alles is dit jaar anders in de Formule 1. En dus stroomt de ideeënbus voor de wedstrijden die straks nog wel worden gereden over. Zo zou er een sprintrace moeten komen.

Zo'n sprintrace is korter dan de Grand Prix. En er wordt gewerkt met een omgekeerde startvolgorde. Als er straks twee raceweekenden op hetzelfde circuit zijn dan zou de kwalificatie van het tweede weekend worden vervangen door een sprintrace. Bij die race start de winnaar van het weekend ervoor dus achteraan.

Volgens Formule 1-verslaggever is dit hét moment om zo'n verandering door te voeren. "De hele geschiedenis van de sport staat op de helling. De teams staan nu overal voor open, want er zijn al zo weinig racen. Laat het maar wat spectaculairder worden."

Toch is de kans niet groot dat die sprintraces er op korte termijn zullen zijn. Mercedes heeft al gezegd dat zij er niks in zien en dat is niet helemaal onlogisch: die auto's staan vaak eerste en tweede."

Dekker: "Zo'n sprintrace is een beetje een gekunstelde, gecreëerde spanning."

Formule 1 wil sprintrace invoeren

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie