Sport

De week van Feyenoord: van de hemel naar de hel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De week van Feyenoord: van de hemel naar de hel

[NOS] Feyenoord was afgelopen donderdag in de wolken na de onverwachte 2-0 overwinning op FC Porto. Maar slechts drie dagen later pakten diezelfde wolken zich samen boven Sittard. Feyenoord ging in één week tijd van euforie in Europa naar frustratie tegen Fortuna.

"Feyenoord straalde geen moment uit de wedstrijd tegen Fortuna te willen winnen", zegt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop van rtv Rijnmond. "En dat is eigenlijk een probleem wat ze al jaren hebben. Ze kunnen zich kennelijk niet twee keer in een week opladen."

De week van Feyenoord: van de hemel naar de hel

Bischop ziet dat de Rotterdammers het vooral tegen de minder sterk geachte tegenstanders moeite hebben. "Tel de punten die ze tegen kleinere tegenstanders verspeeld hebben maar op, als ze die wel zouden hebben doen ze mee om het kampioenschap."

Maar een kampioenschap is iets waar Feyenoord dit seizoen niet meer aan hoeft te denken. Daarvoor zakken ze te vaak door de ondergrens: "In De Kuip kunnen ze dan vaak nog een overwinning uit het vuur slepen, maar in uitwedstrijden lukt dat niet."

'Verre van optimaal'

De trainer van Feyenoord, Jaap Stam, is niet te benijden volgens de Feyenoord-watcher van Rijmond: "De mensen die hem hebben aangesteld zijn vertrokken bij Feyenoord. Hij moet merken met een selectie die verre van optimaal is en zo langzamerhand ontstaat de vraag of de chemie tussen hem en de spelers er wel is. Volgens de spelers zelf is dat in ieder geval niet het probleem."

Ster advertentie
Ster advertentie