Sport
NOS

Koninklijke reeks Willem II duurt maar voort

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koninklijke reeks Willem II duurt maar voort

Ongeslagen in negen wedstrijden, met in die reeks zeges op onder meer PSV, Ajax en AZ en een gedeelde derde plek op de ranglijst; het leven lacht Willem II volop toe. Zondagmiddag slaagde ook Heracles Almelo er niet in de koninklijke Tilburgse reeks te stoppen: 1-0.

De laatste keer dat Willem II negen wedstrijden ongeslagen bleef was ruim twintig jaar geleden, toen de club onder Co Adriaanse zelfs veertien wedstrijd op rij niet verloor.

Everybody Hurts

Kevin Blom zag zondag ongewild al vroeg de schijnwerpers op zich gericht. Niet vanwege een verkeerde beslissing, maar omdat de scheidsrechter een kuitblessure opliep en zich moest laten vervangen. Vierde man Robin Hensgens nam het fluitje van hem over.

In Tilburg zag men de lol van het moment wel in. Terwijl het spel stillag in afwachting van een beslissing van Blom, schalde 'Everybody Hurts' van R.E.M. door het Koning Willem II Stadion.

Acrobatiek bij doelpunt

Met eredivisiedebutant Hensgens als invalscheidsrechter kwam Willem II al snel op voorsprong. Een acrobatische inzet van Dries Saddiki sprong via de lat en paal weer het veld in, waarna Sebastian Holmén van dichtbij raak schoot: 1-0. Het was de enige goal van de wedstrijd.

Willem II hield de drie punten daardoor in Tilburg en staat weer op gelijke hoogte met Feyenoord, op plek drie. Om 14.30 uur beginnen Fortuna Sittard-sc Heerenveen en VVV-Venlo-FC Utrecht. PSV en Ajax trappen om 16.45 uur af in de topper. Die wedstrijd is integraal te beluisteren op NPO Radio 1, met commentaar van Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp.

Ster advertentie
Ster advertentie