Sport

Jasper Philipsen klopt Fabio Jakobsen in massasprint Vuelta

NOS
foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jasper Philipsen klopt Fabio Jakobsen in massasprint Vuelta

De eerste rit in lijn in de Ronde van Spanje is een prooi voor Jasper Philipsen. De Belgische sprinter die in de Tour iedere keer niet verder kwam dan plaats twee, lukte het in de Vuelta wel. Fabio Jakobsen kwam dichtbij, maar kwam niet meer voorbij Philipsen.

Vooraf waren alle kenners het er over eens: de eerste vlakke rit van de Ronde van Spanje eindigt in een massasprint. De Spaanse koplopers Rubio, Martin en Azparren kregen niet al te veel ruimte van de sprintersploegen. Het gat werd niet meer dan drie minuten. Diego Rubio bleef als langste over.

Fabio Jakobsen had zich bij de tussensprint halverwege al laten zien van voren. De teruggekeerde sprinter van Deceuninck-Quick Step won in 2019 twee etappes in de Vuelta. De 24-jarige wielrenner balanceerde vorig jaar na een zware crash in de Ronde van Polen op het randje van de dood. Dit seizoen kwam Jakobsen beetje bij beetje terug, resulterend in twee etappezeges in de Ronde van Wallonië. Jakobsen is in de Vuelta de sprintkopman van zijn Belgische ploeg. Grootste concurrenten voor de massasprint: Philipsen, Michael Matthews en Arnaud Démare.

Op zo'n vier kilometer van de finish een valpartij in de buik van het peloton, waar de sprinters voorbij konden rijden. Alpecin-Fenix maakte het tempo voor Philipsen, met Deceuninck-Quick Step erachter. UAE Emirates ging de sprint aan. Terwijl Jakobsen aan de linkerkant sprintte, kwam Philipsen aan de rechterkant. Op de meet was het verschil niet heel groot. Matthews werd derde.

De klimmers komen morgen voor het eerst aan bod, met Primoz Roglic na de proloog van gisteren nog altijd in de rode leiderstrui.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie