Sport
EONOS

Juventus-coach: 'Ronaldo staat in de basis tegen Ajax'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Juventus-coach: 'Ronaldo staat in de basis tegen Ajax'

Cristiano Ronaldo staat woensdag in de basis in het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus. De coach van de Italianen, Massimiliano Allegri, zei dat op een persconferentie in de Johan Cruijff Arena.

"Hij heeft goed getraind met het team, is beschikbaar en staat in de basis", zei Allegri over Ronaldo, die twee weken geleden een bovenbeenblessure opliep. Hij hervatte zondag pas de training.

Een andere steunpilaar ontbreekt wel bij Juventus. Verdediger Giorgio Chiellini blesseerde maandagavond zijn kuit op de training in Italiƫ. Ook middenvelder Emre Can is er niet bij in Amsterdam. "Chiellini is ontzettend belangrijk, maar Juventus heeft een heel brede selectie", zegt Ajax-trainer Erik ten Hag. "Hij is heel ervaren en geslepen, als hij er niet bij is dan zal dat zeker een gemis zijn."

Een stunt als tegen Real Madrid is volgens Ten Hag niet vanzelfsprekend. "Spaans voetbal is anders dan Italiaans. Er zijn cultuurverschillen. Maar onze spelers zijn tactisch zo geslepen, die kunnen met meerdere varianten omgaan. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, waarschijnlijk weer in een kolkende ambiance."

Ajax - Juventus begint dinsdagavond om 21.00 uur en is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Joep over Ajax.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie