Sport
NOS

Kruijswijk stapt af in Vuelta

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kruijswijk stapt af in Vuelta

Steven Kruijswijk is afgestapt in de Vuelta. De nummer drie van de laatste Tour de France gaf na ruim een uur koers in de vierde etappe op met knieklachten.

Jumbo-Visma-renner Kruijswijk kwam zaterdag in de ploegentijdrit ten val, waarbij hij geblesseerd raakte aan zijn knie. De val werd veroorzaakt door water op het asfalt, dat afkomstig was uit een kapot zwembadje.

Ploegleider Addy Engels zei daar zaterdagavond, enkele uren na de valpartij, het volgende over: "De Vuelta-organisatie is bij het huis geweest waar het water vandaan kwam. Dat staat op vijfhonderd meter van het parcours, op een steile helling die recht naar de rotonde loopt. Daar was een kind aan het spelen in een plastic zwembad en dat is stukgegaan. Daardoor kwam al dat water ineens naar beneden."

Veel tijd verloren

Zondag verloor Kruijswijk op de eerste serieuze beklimming veel tijd op de andere favorieten. Jumbo-Visma had nog hoop dat de klachten zouden verminderen, maar dat bleek ijdele hoop.

Hij stond op de 51ste plek in het klassement, op 2.19 van rodetruidrager Nicholas Roche. Kruijswijk eindigde vorig jaar in Spanje op de vierde plek.

Ster advertentie
Ster advertentie