Sport
BNNVARA

Erben Wennemars heeft onverminderd vertrouwen in Frank de Boer

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars heeft onverminderd vertrouwen in Frank de Boer

Volgens Frank de Boer is het Nederlands elftal klaar voor het EK. Niet iedereen gelooft de bondscoach op zijn woord. Maar: "Ik ben nog één van die mensen die wel vertrouwen heeft", zegt oud-schaatser Erben Wennemars in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

Het vertrouwen in het Nederlands elftal was ver te zoeken na de matige vertoning eerder tegen Schotland. Dat bleek wel uit de lading kritiek die Oranje te verduren kreeg. Maar, na een 3-0 overwinning tegen Georgië laat het team beterschap zien, volgens bondscoach Frank de Boer.

"In verdedigend en aanvallend opzicht kunnen we nog steeds verbeteren, maar we hebben nu nog een week om ons te richten op Oekraïne", zegt de bondscoach van Oranje tegen de NOS.

Mooie combinaties en blije gezichten

"We zijn er klaar voor", stelde De Boer. "Dat vertrouwen komt doordat we onze taken goed hebben uitgevoerd, doordat ik mooie combinaties heb gezien en doordat ik zie dat we stappen zetten. Ik zag aan de blije gezichten bij de spelers dat zij er ook zo over denken."

Of het elftal er echt klaar voor is, daar zijn de meningen over verdeeld. Erben Wennemars heeft in ieder geval de oranjekoorts al goed te pakken: "We zijn er klaar voor, want als je gaat beginnen, dan ben je er klaar voor", aldus de oud-schaatser. "We hebben stappen gezet, dat klopt ook, want het ging van slecht naar minder slecht." En wanneer Frank de Boer spreekt over mooie combinaties, beaamt Wennemars dat, "dat heb ik ook gezien."

"Ik ben nog één van die mensen die wel gewoon nog vertrouwen heeft", besluit Wennemars.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie