Sport

'Hockey is levensgevaarlijk'

BNNVARA
foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hockey is levensgevaarlijk'

Hockey is een gevaarlijke sport, blijkt maar weer. Hockeyer Jip Janssen verloor zijn zicht nadat een bal op zijn oog werd gespeeld. Inmiddels gaat het beter, gelukkig. In de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. wordt de vraag opgeworpen: zouden we met de sport moeten stoppen?

"Gisteren was mijn zicht helemaal weg, vandaag is het alsof ik onder water zwem met mijn ogen open zonder duikbril", vertelt Jip Janssen, hockeyer bij Kampong, nadat hij een bal op zijn oog kreeg. "Ik was echt bang dat het klaar zou zijn en ging alles maar relativeren om het dragelijk voor mezelf te maken", zegt hij tegen de NOS.

Zelf het veld af

In het topduel tussen Kampong en Bloemendaal maakte Janssen vrijdagavond eerst nog de gelijkmaker. Niet lang daarna kreeg de strafcornerspecialist via de stick van Florian Fuchs, die de bal wilde verlengen, snoeihard de bal in zijn gezicht. Na de medische behandeling op het veld kon Janssen zelf het veld aflopen. Hij ging meteen door naar het ziekenhuis.

Levensgevaarlijke sport

Levensgevaarlijk is de sport, vindt Wouter Bouwman in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. Ook Erben Wennemars zegt dat de sport niet zonder gevaren is, maar kappen met hockey? "Nee", zegt hij resoluut. "Ze doen die maskers op en een bitje in."

"Mijn zoon doet aan motorcross. Heb je dat wel eens gezien? Fantastisch", aldus Wennemars.

Groundhopper des Vaderlands bezocht ruim 2000 stadions

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie