Geen centje pijn voor PSV tegen Heracles Almelo

2. Geen centje pijn voor PSV tegen Heracles Almelo

Heracles Almelo was geen moeilijke tegenstander voor PSV vanmiddag. Al in de eerste helft was het verschil gemaakt. Mohamed Ihattaren gaf de fans die thuis zitten nog een prachtige voltreffer tot besluit (3-0) en schreeuwde het direct daarna uit.

De eerste helft was middenvelder Olivier Boscagli erg belangrijk voor de Eindhovenaren. In de zestiende minuut gaf hij een goede pass, randje buitenspel, aan Donyell Malen. De spits verraste keeper Janis Blaswich in de korte hoek en scoorde zo zijn zestiende goal van het seizoen. Heracles-coach Frank Wormuth was des duivels. Boscagli gaf ook de assist bij de 2-0. Denzel Dumfries kopte zijn voorzet tegen de touwen. PSV ging steeds dynamischer spelen, met daarna nog gevaarlijke schoten van Malen en Cody Gakpo.

Quote

Niemand die mij kapot krijgt. Niemand. Niemand!

Mohamed Ihattaren

Na de rust was er niet veel aan voor onze commentator Richard van der Made. "Heracles kon gewoon niet beter. Dat is jammer voor de wedstrijd", aldus Van der Made in een van zijn flitsen. PSV leek krachten te sparen. Schmidt bracht Marco van Ginkel, Noni Madueke, Ibrahim Sangaré en Ihattaren. De laatste deed in de blessuretijd nog een duit in het zakje. Ihattaren krulde de bal in de extra tijd met zijn linker de bovenhoek in. "Niemand die mij kapot krijgt. Niemand. Niemand!", schreeuwde de veelbesproken middenvelder daarna.

Ihattaren schreeuwt het uit na goal

Tweede

Door de overwinning staat PSV weer tweede in de Eredivisie, met een beter doelsaldo dan AZ. Om 16.45 uur speelt Ajax zonder Maarten Stekelenburg tegen sc Heerenveen. De wedstrijd van de koploper is te beluisteren in NOS Langs de Lijn.