AZ houdt vol met tien spelers tegen elf van Volendam

2. AZ houdt vol met tien spelers tegen elf van Volendam

AZ heeft zelfs met met 76 minuten met tien spelers gewonnen van FC Volendam. De doelpunten in de eerste helft van Jens Odgaard en Tijjani Reijnders waren volgende. Henk Veerman scoorde in de tweede helft nog, maar verder kwam de ploeg uit het vissersdorp niet.

Video niet beschikbaar

Meestal maakt een rode kaart de wedstrijd dood. Die van Dani de Wit in de veertiende minuut had een ander effect. Het kwam het duel ten goede. De Wit was veel te laat en raakte met een gestrekt been de enkel van Robert Mühren. Volendam kreeg direct erna een bal in het net, maar daar ging buitenspel aan vooraf.

AZ bleef met tien spelers de sterkste. Na een uitbraak door de as scoorde Odgaard. Een omschakeling door het midden leverde de 2-0 op. Reijnders schoof de bal naast Filip Stanković in het doel.

Na de pauze deed Volendam snel wat terug. Invaller Henk Veerman raakte voor de tweede keer de bal en hij lag tussen de palen: 2-1. Tot het laatst bleef Volendam knokken. Zo had Van Mieghem nog een kans, waarop Hobie Verhulst redding kon brengen. Bij het laatste fluitsignaal was er grote vreugde bij de AZ-aanhang. De Alkmaarders wonnen weer na twee nederlagen op een rij in de Eredivisie.