Sport

Pure pech: handbalster Martine Smeets raakt op dag van haar afscheid zwaar geblesseerd

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pure pech: handbalster Martine Smeets raakt op dag van haar afscheid zwaar geblesseerd

Afscheid nemen van Oranje en nog geen twaalf uur later zwaar geblesseerd raken. Het is een onvoorstelbaar pechscenario dat handbalster Martine Smeets overkwam. Maandagochtend kondigde ze aan te stoppen bij het Nederlandse team, maandagavond scheurde ze haar kruisband af.

“Ik heb heel wat dingen meegemaakt, veel blessures gehad ook. Maar zo’n bizarre dag als afgelopen maandag heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Smeets in Langs de Lijn en Omstreken. Een verkeerde beweging in een wedstrijd met haar club CSM Bucuresti zorgt ervoor dat ze alles in haar knie voelt kraken.

De tekst gaat verder onder de video.

Ze voelt meteen dat het mis is. Hertstellen van een afgescheurde kruisband duurt zes tot negen maanden, toch denkt de inmiddels 31-jarige Smeets er niet aan om helemaal te stoppen met handballen. “Een dag later begon ik al weer te rekenen of het haalbaar was om het eind van het seizoen te halen. In maart komen de belangrijke wedstrijden, de ontknoping van het seizoen, daar wil ik bij zijn.”

Maar wat als het herstel te lang duurt om dit seizoen nog in actie te komen? Smeets wil er nog niet over nadenken: “Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik het haal!”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie