Sport
NOS

Dijs verrast bij wereldbekerfinale, Otterspeer verzekert zich van wereldbeker

foto: Pro Shots / Erik Pasman
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijs verrast bij wereldbekerfinale, Otterspeer verzekert zich van wereldbeker

Wesly Dijs heeft zondag in het Poolse Tomaszów de laatste wereldbekerwedstrijd op de 1000 meter voor mannen gewonnen. De Nederlander verraste vriend en vijand met een baanrecord (1.08,52). De Amerikaan Jordan Stolz werd tweede en Hein Otterspeer derde. Otterspeer verzekerde zich met zijn derde plaats van de eindzege in het wereldbekerklassement. Kjeld Nuis werd vierde.

Dijs bleef zondagmiddag 0,15 onder het oude baanrecord van Otterspeer en hield alle favorieten achter zich in de laatste wereldbekerwedstrijd. Vorige week liet Dijs al zien in vorm te zijn: in de B-groep won hij met 1.08,96 en was daarmee ook al sneller dan Otterspeer in de A-groep: 1.09,24.

De 27-jarige schaatser, getraind door voormalig olympisch kampioen Gerard van Velde, werd eerder bij het NK afstanden slechts zesde op de 1000 meter. Vorig jaar december was Dijs nog de winnaar van de wereldbeker in Calgary op de 1500 meter.

Otterspeer (34) kroonde zich voor het eerst in zijn carrière tot winnaar van het wereldbekerklassement. Drie keer eindigde de routinier als derde. Otterspeer bleef de Canadees Laurent Dubreuil en Stolz ruim voor in de eindstand. Thomas Krol eindigde als vierde in het klassement.

Ster advertentie
Ster advertentie