Eerste zege Fortuna van het seizoen tegen Feyenoord

2. Eerste zege Fortuna van het seizoen tegen Feyenoord

Feyenoord heeft een modderfiguur geslagen in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. De Limburgers wonnen voor het eerst dit seizoen (4-2).

Fortuna kwam al in de tweede minuut op voorsprong in het Fortuna Sittard Stadion. Verdediger Edgar Ié liet zich bij de achterlijn door Felix Passlack aftroeven. Passlack gaf voor op Amadou Ciss, die afwerkte.

Coselev, de doelman van Fortuna, stond even later op het verkeerde been bij een schot van afstand van Ridgeciano Haps, nadat de bal door verdediger Clint Essers werd aangeraakt. Dat bracht de stand op 1-1.

Feyenoord onder de maat

De stroeve start van Feyenoord kenterde niet. De Rotterdammers zakten verder in. Het elftal liet Fortuna komen, dat profiteerde. Bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg, nadat Ciss binnen had gekopt en Cian Harries de maker van de derde goal was.

Direct na rust werd het nog erger voor de ploeg van Jaap Stam. Vanaf de aftrap ging de bal lang richting Bassala Sambou. De Duitser knikte achter doelman Kenneth Vermeer (4-1). Feyenoord deed in de 66e minuut iets terug. Invaller Nicolai Jorgensen schoot op Coselev. In de rebound scoorde Steven Berghuis de 4-2. In de slotfase gingen de Rotterdammers op zoek naar meer doelpunten, maar de verdediging van Fortuna bleef - met wat geluk hier en daar - overeind.

Verloren na goede wedstrijd tegen FC Porto

Feyenoord, dat afgelopen donderdag met 2-0 won van FC Porto, presteert ondermaats in de Eredivisie dit seizoen. Het is al de tweede keer dat Feyenoord een wedstrijd verliest. Ook speelde het team al vier keer gelijk. Het gemiddelde doelsaldo van Feyenoord staat nu zelfs op +1.

Om 16.45 trappen PSV, VVV-Venlo, Willem II en AZ af voor de laatste twee wedstrijden van speelronde negen in de Eredivisie. PSV-VVV en Willem II-AZ zijn live te volgen in het programma NOS Langs de Lijn.