Sport
BNNVARA

Bureau Sport: 'Lewis Hamilton wordt wereldkampioen'

foto: Bureau Sport Radiofoto: Bureau Sport Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Lewis Hamilton wordt wereldkampioen'

Bij afwezigheid van Frank Evenblij nemen Erik Dijkstra en Wouter Bouwman voor Bureau Sport het sportnieuws van deze week door.

Video niet beschikbaar

Oranje heeft zich onder leiding van Louis van Gaal in een rolstoel geplaatst voor het WK. “Het was heel schattig hoe hij in die rolstoel zat”, zegt Wouter. Van Gaal keek de wedstrijd vanuit een skybox. “De Kuip is een gek stadion. Je komt het veld op door die tunnel, dus dan had hij getild moeten worden. Die beelden waren de hele wereld over gegaan. Dat hebben ze hem bespaard”, zegt Erik.

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend neer in Qatar, waar volgend jaar ook het WK voetbal plaatsvindt. Waar het Nederlands elftal net als Max Verstappen niks wil zeggen over de mensenrechten daar, deed Lewis Hamilton dat wel. “Ik ben ook wel een beetje voor Hamilton tegenwoordig”, zegt Erik, die in tegenstelling tot Wouter tóch denkt dat Max wereldkampioen wordt.

Tot slot bespreken de mannen het komende Eredivisie-weekend, weer zónder publiek. Volgens Wouter komt dit niet alleen door de stijgende coronacijfers, maar ook door het geweld op de voetbalvelden. “En het schijnt ook gedaan te zijn bij die wedstrijd Nederland-Noorwegen om te laten zien dat we echt in een crisis zitten. Het is een soort boodschap aan ons”, zegt Wouter. “Via het voetbal? ‘Blijf thuis en ga elkaar niet slaan”, dat is de boodschap? Prima boodschap”, aldus Erik.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie