PSV wint voor het eerst in elf jaar weer in Heerenveen

2. PSV wint voor het eerst in elf jaar weer in Heerenveen

Een krappe zege voor PSV op bezoek bij sc Heerenveen. Cody Gakpo maakte de enige treffer van de wedstrijd (0-1). De laatste keer dat PSV in Heerenveen won was bijna elf jaar geleden.

Die overwinning was er op 18 december 2011, toen assistent-trainer Fred Rutten nog de hoofdtrainer was van de Eindhovenaren.

Voorspelbaar

Het spel van PSV was in de eerste helft erg voorspelbaar. Heerenveen gaf nauwelijks kansen weg. Doelman Andries Noppert was vaak een sta in de weg. Ibrahim Sangaré raakte de bovenkant van de lat en na rust nog eens het houtwerk. Dat was al de twaalfde keer voor PSV dit seizoen. Het vaakst van alle clubs in de eredivisie. Heerenveen creëerde te weinig.

Vlak voor de pauze vielen zowel Ismael Saibari als Yorbe Vertessen geblesseerd uit bij PSV. Het duurde met invallers Anwar El Ghazi en Erick Gutierrez lang tot het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Een kwartier voor tijd moest PSV het hebben van Cody Gakpo. De Eindhovenaar liep na een kaats zelf het strafschopgebied binnen en verschalkte dan eindelijk Noppert in de verre hoek.

Verschillen blijven gelijk

Heerenveen probeerde het nog in de slotfase. Sydney van Hooijdonk kwam nog met een inzet op doel. Keeper Walter Benitez keerde. Zodoende blijven de verschillen in de eredivisie na deze negende speelronde gelijk. Alle clubs in de top wonnen hun wedstrijd. PSV staat daarom derde, achter AZ en Ajax. Vitesse en Fortuna Sittard spelen om 20.00 uur nog. De belangrijkste momenten komen voorbij in Dijkstra en Evenblij ter plekke (BNNVARA) op NPO Radio 1.