Sport
NOS

Van Gaal voor derde keer bondscoach van het Nederlands elftal

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Gaal voor derde keer bondscoach van het Nederlands elftal

De KNVB heeft Louis van Gaal voor de derde keer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige trainer moet Oranje naar het WK van 2022 in Qatar loodsen.

Van Gaal, die tussen 2000-2002 en 2014-2016 Oranje al onder zijn hoede had, neemt voormalig bondscoach Danny Blind, Sparta-trainer Henk Fraser en Frans Hoek mee als assistenten. Fraser combineert de baan met het trainerschap bij de Rotterdamse club. Het drietal speelde in de jaren tachtig samen bij Sparta.

Hoek wordt de nieuwe keeperstrainer. Hij begint na 2000-2001, 2012-2014 en 2016-2018 aan zijn vierde periode bij het Nederlands elftal.

Van Gaal staat op 1 september voor het eerst aan de zijlijn bij Oranje. Dan speelt het Nederlands elftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het is het begin van een cruciale week, waarin Oranje ook tegen Montenegro en Turkije speelt. Van Gaal is de opvolger van Frank de Boer, die na het mislukte EK besloot om op te stappen.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg sprak in RadiOlympia over de komst van de nieuwe bondscoach:

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie