Sport

Coronavirus houdt sportwereld in zijn greep

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronavirus houdt sportwereld in zijn greep

Het regent vandaag afgelastingen in de sportwereld. Het grootste nieuws kwam van de UEFA: het EK voetbal dat komende zomer plaats zou vinden, is verplaatst. Het EK zal nu van 11 juni tot en met 11 juli 2021 worden afgewerkt.

Door het uitstellen van het EK zouden de nationale competities, de Champions League en de Europa League, in de zomer kunnen worden afgemaakt. Al blijft dit door de onvoorspelbaarheid van het coronavirus onzeker.

Als de Champions League en de Europa League worden afgemaakt, gebeurt dit wellicht in een aangepaste vorm. De UEFA overweegt om de twee clubtoernooien vanaf de halve finales af te werken in de vorm van een mini-toernooi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koeman toont begrip

Bondscoach Ronald Koeman toont begrip voor de maatregelen van de UEFA, maar baalt wel van de situatie. "Het is jammer, maar dit is voetbal en niet het belangrijkste in het leven."

Het is voor het eerst in de historie dat het Europees Kampioenschap wordt verplaatst. Sinds 1960 werden alle edities om de vier jaar afgewerkt.

Bekerfinale en Copa América ook uitgesteld

Ook werd vandaag bekend dat de KNVB zoekt naar een nieuwe datum voor de bekerfinale. De finale tussen Feyenoord en FC Utrecht zou eigenlijk op 19 april gespeeld worden, maar het coronavirus heeft roet in het eten gegooid.

De Zuid-Amerikaanse bond, de CONMEBOL, volgde snel het voorbeeld van de UEFA, en verplaatste de Copa América naar de zomer van 2021. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi zou ook deze zomer plaatsvinden.

Olympische Spelen voorlopig door

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ziet vooralsnog geen reden drastische veranderingen aan te brengen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Wel heeft NOC*NSF na overleg met Heineken moeten besluiten dat er bij de Olympische Spelen van Tokio 2020 geen TeamNL Tokyo Center met Holland Heineken House zal zijn. Er zullen dus geen grote fanschares bij zijn in Tokio.

De Spelen staan van 24 juli tot en met 9 augustus op het programma. De Paralympics zijn van 25 augustus tot en met 6 september.

Ster advertentie
Ster advertentie