PSV rekent snel af met PEC Zwolle

2. PSV rekent snel af met PEC Zwolle

PSV kende een easy game tegen PEC Zwolle. Bij de rust stonden de Eindhovenaren met 0-3 voor. In de tweede helft hoefden ze niet meer zo nodig.

Roger Schmidt liet Mario Götze en Ibrahim Sangaré debuteren in het basisteam. Eerstgenoemde liet zich direct gelden, in minuut 8. Oud-PSV'er Clint Leemans gaf de bal op een presenteerblaadje aan Götze. De Duitser liep simpel langs zijn deelstaatgenoot in de goal van PEC en scoorde zo de openingstreffer. Even later speelde PSV een flitsende aanval door de as van het veld over veel schijven. Cody Gakpo stond aan het einde klaar om de 0-2 te maken.

Strafschop PEC

Even leek het fout te gaan toen PEC een strafschop kreeg. Timo Baumgartl maakte een domme overtreding. De Duitser mocht spelen omdat vaste basisspeler Jordan Teze vanwege een besmetting met het coronavirus afwezig was. Reza Ghoochannejhad trapte beroerd vanaf elf meter. Yvon Mvogo kon de penalty gemakkelijk keren. Vanaf een meter of achttien verschalkte Donyell Malen vervolgens de keeper van PEC Michael Zetterer (0-3).

Zo was de wedstrijd beslist. In een lelijke tweede helft gebeurde niet veel meer. PSV gaat alleen aan kop van de Eredivisie, met dertien punten. FC Emmen en Fortuna Sittard spelen om 20.00 uur nog tegen elkaar. Op NPO Radio 1 zijn van die wedstrijd live flitsen te horen.