Sport
EONOS

Bekersprookje van Spakenburg uitgeblazen door PSV; Eindhovenaren naar finale

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekersprookje van Spakenburg uitgeblazen door PSV; Eindhovenaren naar finale

Het bekersprookje van de amateurs van Spakenburg is uit. Op Sportpark De Westmaat bleek PSV met 2-1 te sterk, waardoor de Eindhovenaren zich plaatsen voor de bekerfinale. Daarin wordt Feyenoord of Ajax op zondag 30 april de tegenstander in de Kuip.

Wekenlang was voetbalminnend Nederland in de ban van het vissersdorpje. Sterker nog: zelfs de BBC kwam van de week een kijkje nemen.

En terecht, want de manier waarop Spakenburg in de Galgenwaard FC Utrecht versloeg in de kwartfinales (1-4) was ongekend. Daarvoor had het ook al eredivisieclub FC Groningen uit de beker gekegeld.

Unieke momenten uit de clubgeschiedenis. Net als de sfeer voorafgaand aan het duel met PSV. Het zal niet vaak gebeurt zijn, dat een halve finale van de beker later is begonnen vanwege een tractor op het veld.

Toch nog spannend

De duizenden fans van 'De Blauwen' genoten volop, al hadden de spelers het lastig op het veld. PSV had de bal, Spakenburg hield tegen.

Dat deed het vrij verdienstelijk, tot de 43ste minuut, toen de eerste goal van PSV viel. Toen meteen na rust de 2-0 viel, leek het sprookje van Spakenburg snel ten einde te komen.

Dankzij een waanzinnig afstandsschot kregen de fans echter weer hoop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omdat de miljoenenploeg uit Eindhoven verzuimde om de score op het Spakenburgse kunstgras verder uit te breiden, bleef het tot de laatste minuten spannend.

Het lukte de thuisploeg alleen niet om heel gevaarlijk te worden. Desondanks ging Spakenburg onder luid applaus van het veld.

Morgen spelen Feyenoord en Ajax in Rotterdam de andere halve finale van de KNVB-beker.

Ster advertentie
Ster advertentie