Feyenoord met moeite langs Cambuur, Vitesse onderuit

2. Feyenoord met moeite langs Cambuur, Vitesse onderuit

David Sambissa van Cambuur Leeuwarden maakte het met twee goals spannend voor Feyenoord in Leeuwarden. Tyrell Malacia scoorde de beslissende 2-3 met een fraaie knal van afstand.

In de openingsfase was al te zien dat er veel ruimte lag. Van dichtbij redde Justin Bijlow de eerste kans van de wedstrijd. Aan de overkant gaf Luis Sinisterra aan Fredrik Aursnes die de bal totaal verkeerd raakte.

Daarna volgden twee goals in vier minuten tijd. Sambissa trok van rechts naar binnen en vond met veel gevoel de verre hoek. Bryan Linssen knikte aan de overkant via de grond in de linkerbenedenhoek binnen. Op slag van rust kwam Feyenoord in Friesland op voorsprong. Guus Til legde met de borst klaar voor Aursnes, die via de binnenkant van de paal Feyenoord op 1-2 bracht.

Na rust een fout van Marcos Senesi die onder de bal door dook. Hierdoor kon Jamie Jacobs de doorgelopen Sambissa vinden. Het werd stil in het Cambuurstadion toen Malacia met binnenkant wreef van afstand uithaalde en de beslissende treffer maakte.

Vitesse-Go Ahead Eagles 1-2

Tegelijkertijd speelden Vitesse en Go Ahead Eagles tegen elkaar. In de eerste vijf minuten wees de scheidsrechter al naar de penaltystip. Jay Idzes raakte de bal met de hand. De strafschop van Lois Openda was raak voor de Arnhemmers. Te veel kansen gingen mis om de voorsprong uit te bouwen, waaronder een schot van Oussama Darfalou op de paal. Dat kwam Vitesse duur te staan. Matus Bero stond niet goed op te letten, waardoor Cordoba zijn vierde goal van het seizoen kon maken. In de laatste minuut ging doelman Markus Schubert in de fout. Hij raakte een aanvaller, waardoor opnieuw een penalty volgde. Luuk Brouwers schoot vanaf elf meter de 1-2 in het doel.