Sport
NOS

FC Utrecht beloont zichzelf niet bij Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Utrecht beloont zichzelf niet bij Feyenoord

Met veel afwezigen heeft Feyenoord een punt gehaald tegen FC Utrecht. Het werd 1-1.

FC Utrecht was de betere ploeg in de eredivisievariant van de bekerfinale van 2020 die nooit gespeeld werd. Dick Advocaat moest creatief zijn bij het maken van de opstelling, door een hele rits met geblesseerden en de geschorste Orkun Kökcü. George Johnston maakte zijn debuut in de basis als linkerverdediger. Op het middenveld stond ook een basisdebutant: de 21-jarige Jordy Wehrmann.

Sander van der Streek kreeg in de openingsfase een grote mogelijkheid voor de Utrechters. Het grootste gevaar aan de overzijde kwam niet van een speler van Feyenoord, maar van Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. Hij kopte de bal tegen zijn eigen paal. Doelman Maarten Paes voorkwam vervolgens dat de bal over de doellijn rolde.

250x FC Utrecht

In zijn tweehonderdvijftigste wedstrijd voor FC Utrecht speelde Van der Maarel nog een hoofdrol. Hij toonde zich alert na een hoekschop, waarbij de bal smoorde in het strafschopgebied, en zette de bezoekers zo op voorsprong. In de rest van de wedstrijd stak doelman Nick Marsman er bij Feyenoord bovenuit. Hij hield zijn team in de wedstrijd.

Niet verloren

Feyenoord had nog geen enkele kans op eigen kracht gecreëerd, tot in de 65e minuut. Marcos Senesi kopte de bal door naar rechtsback Geertruida. Hij maakte koeltjes af (1-1). En zo heeft Feyenoord nog steeds geen competitieduel in 2020 verloren.

Groningen was tegelijkertijd de betere ten opzichte van Willem II: 1-0. Heracles Almelo-AZ staat om 16.45 uur op het programma. PSV en Sparta Rotterdam sluiten vanavond om 20.00 uur de speelronde af. Alle wedstrijden zijn te horen op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie