Sport

Verstappen heeft zwaar de pest in: 'Schijtzooi'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen heeft zwaar de pest in: 'Schijtzooi'

[NOS] De kwalificatie zaterdag was al mislukt, maar de grootste teleurstelling op de Hungaroring volgde voor Max Verstappen zondag tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Al vroeg in de race was de wedstrijd voor hem voorbij. Vloekend en tierend zette Verstappen zijn Red Bull-bolide aan de kant. De Renault-motor begaf het. "Het is gewoon een schijtzooi."

De Nederlander was woest. "Het is belachelijk", zei hij voor de camera van Ziggo. "Je betaalt zoveel miljoen voor een A-product en je krijgt iets wat ik maar niet zal zeggen."

Zuur

Zuur, zo omschreef hij zijn weekeinde. In Hongarije dacht Red Bull te kunnen scoren, omdat daar het lagere motorvermogen ten opzichte van Mercedes en Ferrari een ondergeschikte rol speelt.

Maar alle hooggespannen verwachtingen ten spijt, moest de renstal het doen met de vierde plaats van Daniel Ricciardo, die een uitgekiende inhaalrace neerzette.

Verstappen loopt het risico dat hij na de zomer bij de eerste GP een gridstraf krijgt. Wellicht moeten een aantal cruciale onderdelen vervangen worden en dan wordt de Grand Prix van Belgiƫ ook weer een inhaalrace. "Dat zou zomaar kunnen."

Ster advertentie
Ster advertentie