Sport
NOS

HC Den Bosch verslaat in laatste minuut SCHC en pakt 21e landstitel

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. HC Den Bosch verslaat in laatste minuut SCHC en pakt 21e landstitel

De vrouwen van hockeyclub Den Bosch hebben voor de 21e keer de hoofdklasse gewonnen. Frederique Matla pushte in de laatste minuut van de derde, beslissende wedstrijd in de play-offs de strafcorner raak. De druiven zijn zuur voor Stichtsche, dat het Den Bosch erg moeilijk maakte.

In Den Bosch won SCHC zaterdag, door een doelpunt van Yibbi Jansen. Zo dwong de club uit Bilthoven een derde wedstrijd af. Ook zondag zorgden de bezoekers ervoor dat de ontknoping om de landstitel lang niet meer zo spannend was. Na zes minuten scoorde Ginella Zerbo een rebound uit een strafcorner voor SCHC.

Het tweede kwart kreeg Den Bosch kans op kans. Matla had het vizier nog niet op scherp. Pleun van de Plas zorgde voor de gelijkmaker. Ze kreeg de bal toevallig voor de stick en vond over de grond de verre hoek.

Strafcorner

Den Bosch kwam steeds beter in de wedstrijd. Anderhalve minuut voor het einde kreeg de ploeg een strafcorner met specialist Matla binnen de lijnen. In eerste instantie kon die nog verdedigd worden, maar even later volgde een nieuwe kans. Dat liet Matla zich geen twee keer zeggen. De topscorer van Den Bosch had vorig jaar op dezelfde manier de strijd om het landskampioenschap beslist, maar toen tegen Amsterdam.

Voor Den Bosch breken er nieuwe tijden aan. Een aantal vaste spelers uit het sterrenteam vertrekken. Lidewij Welten gaat volgend seizoen hockeyen bij Kampong, Margot van Geffen bij HGC en Marloes Keetels houdt er mee op.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie