Sport
MAX

Richard Krajicek over Olympische Spelen in Nederland: 'Als ik mijn steentje bij kan dragen dan doe ik dat graag'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Richard Krajicek over Olympische Spelen in Nederland: 'Als ik mijn steentje bij kan dragen dan doe ik dat graag'

Richard Krajicek vindt het een goede zet om de Olympische Spelen naar Nederland te willen halen in 2032. De Wimbledon-winnaar van 1996 is zelf nog niet benaderd om hierbij te helpen, maar staat daar wel voor open. “Als ik mijn steentje bij kan dragen dan doe ik dat graag.”

Video niet beschikbaar

Dat zei Krajicek zondag op De Perstribune van MAX. Het plan, om een nieuwe poging te wagen om de Spelen naar Nederland te halen, is een initiatief van oud-hockeyer Stephan Veen en oud-roeier Gerritjan Eggenkamp. Krajicek twijfelt wel of het plan haalbaar is. “Je bent ook afhankelijk van steun van de overheid en de samenleving.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tennistoernooi Rotterdam

In de uitzending van De Perstribune keek Richard Krajicek mee naar de finale van de Australian Open. Nu die erop zit is Krajicek zelf aan zet. Volgende week begint het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy en dus is Krajicek nog druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Stan Wawrinka heeft afgezegd voor het toernooi, maar er doen nog genoeg toppers mee. “Ik kijk erg uit naar Tsitsipas", zei Krajicek daarover. Het tennistoernooi wordt dit jaar voor de 47e keer gehouden. Krajicek is sinds 2004 directeur van het toernooi dat hij in 1995 zelf wist te winnen.

Ster advertentie
Ster advertentie