Naar homepage
Sport

Oud-international Kelly Jonker keert terug op het veld: 'Ik was nog niet klaar met hockey'
EONOS

foto: PRO SHOTSfoto: PRO SHOTS
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-international Kelly Jonker keert terug op het veld: 'Ik was nog niet klaar met hockey'

Het leek een gedroomd afscheid voor Kelly Jonker. Ze speelde vorig jaar de EK-finale, scoorde een belangrijke goal, won goud en beëindigde daarna haar carrière. Onverwacht, want ze was zwanger geworden. Bijna een jaar later is Jonker moeder van dochtertje Nova en kruipt het bloed waar het niet gaan kan: de 168-voudig international keert terug in het hockey.

"Ineens was het klaar, best vreemd" vertelt Kelly in Langs de Lijn en Omstreken. Ze ontdekte een week voor het EK dat ze zwanger was en daarna ging alles snel. Ze stopte niet alleen bij Oranje maar maakte ook bij haar club in Amsterdam het seizoen niet meer af. Haar teamgenoten begrepen het, maar namen het haar niet in dank af. "Gelukkig hebben we het uiteindelijk heel fijn kunnen afsluiten, ik heb ook nog een kraamcadeautje van ze gekregen. Het zijn veertien heel mooie jaren geweest."

Kelly Jonker over 'verzoening' met teamgenoten bij Amsterdam

Terug in Oranje

Haar toekomstige teamgenoten bij Pinoké, de club waar Jonker aan haar comeback werkt, konden het bijna niet geloven dat de Olympisch kampioene bij hun team komt spelen. "Dat ze zo blij zijn is mooi om te horen, het voelt echt als een warm bad waar ik in terecht komt." Het eerste doel van Jonker bij Pinoké is fit worden en weer haar oude niveau halen. "Ik denk dat ik nu op 60 procent zit qua conditie. Hoe het hockeyend gaat moet blijken als we weer met de groep gaan trainen over twee weken. Ik heb het afgelopen jaar geen stick aangeraakt, maar ik zal het niet verleerd zijn."

De onvermijdelijke vraag, of ze weer in Oranje wil spelen, komt ook voorbij. "Ik sluit het niet uit, maar dat hangt van zoveel factoren af, het is nu totaal niet realistisch. We zien het wel."

'Ik heb al een jaar geen hockeystick aangeraakt'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie