Sport
EONOS

PSV-watcher over stap Schmidt: 'Opvallend dat Benfica voor hem gaat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV-watcher over stap Schmidt: 'Opvallend dat Benfica voor hem gaat'

Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad en het AD noemt het verrassend dat de Portugese topclub Benfica Roger Schmidt heeft aangesteld. "Het Schmidt-voetbal is anders dan de strategie waar Portugese clubs meestal voor kiezen", zegt Elfrink in Langs de Lijn en Omstreken.

Volgens de journalist staat een georganiseerde defensie centraal bij Portugese ploegen, terwijl het bij Schmidt meer draait om 'pressing' en snel de weg naar het doel willen vinden. "Maar, Benfica wil een nieuwe weg inslaan en heeft met Schmidt een bondgenoot gevonden."

Elfrink noemt de match tussen Schmidt en Benfica verrassend, maar het nieuws niet. De Duitser maakte in februari al bekend dat hij aan het van het seizoen zal vertrekken bij PSV en werd daarna al in verband gebracht met de Portugese topclub. "Het was al een tijdje rond."

Het nieuws van vandaag neemt niet weg dat Schmidt nog steeds coach is van PSV en met de Eindhovenaren kampioen kan worden. PSV staat vier punten achter koploper Ajax met nog vier speelronden te gaan. Het slot van het huidige seizoen zal volgens Elfrink bepalen hoe Schmidt de geschiedenisboeken bij PSV in zal gaan.

De clubwatcher praat verder nog over de tactische keuzes van Schmidt en de vele blessure bij PSV. Bekijk en beluister hieronder het hele gesprek met Rik Elfrink over de Schmidt-aanpak.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie