Sport

De Kopgroep: Ruzie om de Natte Vinger?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Ruzie om de Natte Vinger?

Joost glom van trots toen Patrick Konrad gisteren de etappe won. Als voormalig 'Monsieur Soixante-neuf' voelde het voor hem toch een beetje alsof een zoon van De Kopgroep had gewonnen.

Met de winst van Konrad valt hij ook meteen buiten het lijstje van renners met nul prof-zeges, dat Martijn deze Tour bijhoudt. Aanvoerder van dat lijstje blijft Wilco Kelderman, over wie het later in de aflevering nog zal gaan. Eerst worden er nog hotelkamers vergeleken en wat blijkt? Martijn en Bram Tankink, voor de gelegenheid ook aangeschoven vanuit Frankrijk, blijken in hetzelfde Frans hotel te overnachten!

foto: AVROTROS

Scheldende Mark Cavendish

Bram zit zoals altijd vol mooie verhalen uit het peloton. Dit keer herinnert hij zich de baaldagen van Mark Cavendish in de Tour, als die zich weer eens moest laten lossen in de beklimmingen. "Bernard Eisel was destijds de man voor Mark Cavendish. Dan werden ze dus wel eens uit de bus gelost met z'n tweeën. En dat was leuk, want Mark was chagrijnig als hij een slechte dag had. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik een hele slechte dag had, en bij hen zat. Nou dan hadden ze rúzie... De héle dag! Dan was Mark aan het schelden op Bernard, en Bernard op Mark, want dan moest er harder gereden worden. Vlogen ze volle bak die afdalingen in om weer terug in die bus te komen. Ik dacht: die zijn echt geen vrienden. Maar aan het eind van het liedje waren ze gewoon weer vrienden."

Klotespel

Of er bij de vaste bezetting van De Kopgroep na deze aflevering nog sprake van vriendschap is, valt te betwijfelen. Mart ziet zijn keuze voor de Natte Vinger weggekaapt worden door Martijn (Wilco Kelderman) en daarna door Bram (Jonas Vingegaard), en gooit de handdoek in de ring. "Ik vind dit een klotespel! Krijgen jullie allemaal de klere met je voorspellen!" Door diplomatie van Joost (Tadej Pogacar) kiest hij uiteindelijk toch een renner, en wel Enric Mas. Wie zie jij vandaag winnen? Geef je antwoord in de vraagsticker op ons Instagram-account en win een De Kopgroep fietsbel!

#18 - Tour: Peperbus (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie