Sport
EONOS

Jan Smit over FC Volendam: 'Hier ben ik gewoon hét bestuurslid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smit over FC Volendam: 'Hier ben ik gewoon hét bestuurslid'

Jan Smit geniet natuurlijk een enorme bekendheid als zanger, maar voor FC Volendam is hij veel meer. Naast hartstochtelijk fan is hij ook bestuurder. "Als ik hier ben ik, ben ik gewoon hét bestuurslid. Als er publiek is en mensen mij voor het eerst zien en op de foto willen, dan word ik ermee geconfronteerd. Maar verder voel ik mij hier niet anders dan iemand anders."

Maar Smit is niet zo maar een ambassadeur. "Je bent toch een soort van uithangbord. Maar ik ben vorig jaar wel een beetje omgevallen. Zeker toen Team Jonk (Wim Jonk, red.) hier kwam moest er zoveel gebeuren dat ik zeker tien uur per dag met Volendam bezig was." Dat was eigenlijk veel te veel.

Jan Smit over zijn voetbalclub

Nu is dat minder, alles loopt. Met voetbal bemoeit hij zich niet. "Daar durf ik niet eens over te beginnen. Ze zien me al aankomen joh.." En het is de club er alles aan gelegen om te promoveren naar de eredivisie. "Dat is een wens van de technische staf. Het feit dat bepaalde voetballers blijven, geeft wel aan hoe hecht de band is met de trainer. Er is ons allen aan gelegen om te promoveren met Team Jonk.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie