Sport
EONOS

Snookerprof uit hotel gezet: 'De receptie was verboden terrein'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Snookerprof uit hotel gezet: 'De receptie was verboden terrein'

In Milton Keynes is deze week het snookercircuit hervat, met de Championship League. En dat was voor Luca Brecel een week om niet snel te vergeten, zei de Belg in Langs de Lijn En Omstreken.

Brecel had zich geplaatst voor de volgende ronde toen hij in het hotel arriveerde, maar de pas van z'n kamer werkte niet meer. "Ik wilde m'n spullen pakken en uitchecken. Maar omdat m'n kaart het niet deed ben ik naar de receptie gelopen, om m'n kaart weer te activeren."

En toen begon de ellende. "Toen zei de manager dat ik niet meer naar boven mocht. Het was niet heel duidelijk voor de spelers. Maar toch moest ik het hotel verlaten." Z'n spullen heeft Brecel toch mee kunnen nemen naar België. "Iemand anders heeft m'n spullen opgehaald. Heb nog nadrukkelijk gezegd dat ze niets moesten vergeten, maar gelukkig zat alles erin."

Strip op de deur

Sowieso heeft de coronacrisis flinke gevolgen voor het leven van de snookerspeelers. "Bij aankomst werden we meteen getest op corona. Na de test moesten we naar de kamer. Op de deur zat een strip zodat ze wisten dat ik de deur niet zou openen. Dat allemaal tot de test bekend was, daarna mochten we wel naar de arena waar we speelden wandelen."

De Championship League is voor World Snooker een grote test voor het WK, dat is uitgesteld naar augustus. Brecel denkt dat onder de huidige maatregelen het wereldkampioenschap kan doorgaan. "Ik denk dat het voor de spelers geen probleem is. Het is vooral de vraag of de supporters er bij kunnen zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie