Sport
EONOS

'Nederlandse mannen bang voor gezichtsverlies wanneer ze bondscoach Oranjevrouwen worden'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederlandse mannen bang voor gezichtsverlies wanneer ze bondscoach Oranjevrouwen worden'

Wielrennen, een nieuwe bondscoach voor de Oranjevrouwen en het Nederlands elftal op weg naar het EK. Dat zijn de hoofdonderwerpen die worden besproken in het Sportforum.

Aan tafel zitten wielerjournalist Thijs Zonneveld, voetbaltrainer Fons Groenendijk en NOS-presentator Rivkah op het Veld. Onder andere wordt de aanstelling van de Engelsman Mark Parsons als nieuwe bondscoach van de Oranjevrouwen besproken.

"De speelsters hadden eigenlijk een voorkeur voor een Nederlandse coach", aldus Op het Veld. "Maar ik denk dat de KNVB zich heeft vergist in dat de Nederlandse mannen niet heel happig zijn om bondscoach te worden van de vrouwen. Daarom is de blik op het buitenland gegaan."

"Het is misschien old skool denken. Mannen zijn misschien bang om gezichtsverlies te lijden. Maar dat vind ik belachelijk", is Op het Veld duidelijk. "Nederland is Europees Kampioen en WK-finalist. Ze mogen juist in hun handen knijpen als ze gevraagd worden."

Groenendijk: "Je moet er als coach ook wel een type voor zijn. Ik denk niet dat iedereen dat is."

Luister het Sportforum hier terug.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie