Naar homepage
Sport

Goud en zilver voor Van Ruijven en Van Kerkhof op 500 meter in Dordrecht
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Goud en zilver voor Van Ruijven en Van Kerkhof op 500 meter in Dordrecht

Na twee herstarts kwamen Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof respectievelijk als eerste en tweede over de streep van de 500 meter finale. Op het ijs in Dordrecht kwamen de concurrenten ten val.

Het is voor Van Ruijven, regerend wereldkampioene op de korte afstand, de tweede gouden wereldbekermedaille op de 500 meter. Vorig seizoen was ze ook de beste in Calgary. Van Kerkhof pakte op deze afstand haar derde zilveren plak van dit seizoen op de wereldbeker.

De wedstrijd werd in totaal drie keer weggeschoten. De eerste twee keer was er een valpartij in de eerste bocht. Bij een valpartij in de eerste bocht na de start luidt de regel dat de race opnieuw moet beginnen.

Niemand kon het Nederlandse treintje bedreigen. Achter Van Kerkhof, die op de Spelen van Pyeongchang zilver pakte op de 500 meter, vielen in de laatste bocht ook nog de twee overgebleven concurrenten, waardoor Van Ruijven en Van Kerkhof in Dordrecht samen over de streep kwamen.

Andere afstanden

Itzhak de Laat werd vierde op de 500 meter bij de mannen. Suzanne Schulting kwam in de halve finale van de 1.000 meter ten val. Met de Nederlandse ploeg behaalde ze net als vorige week goud. Met Sjinkie Knegt in de ploeg eindigde Nederland in een bloedstollende finale als tweede. Individueel kwam de schaatser die zijn rentree maakte zondag in wedstrijdverband niet verder dan de B-finale van de 1.000 meter.

Ster advertentie
Ster advertentie