Sport
NOS

Ajax wint met 1-0 van PSV, ondanks uitvallen van drie spelers

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax wint met 1-0 van PSV, ondanks uitvallen van drie spelers

Ajax had in Amsterdam weinig te duchten van PSV. Met drie nieuwe toevoegingen aan de ziekenboeg (Quincy Promes, Joël Veltman en Ryan Babel) maakten de Amsterdammers het alleen zichzelf maar moeilijk tegen PSV. Een goal was beslissend.

In de eerste helft van de klassieker zonder echte smaakmakers (PSV mist onder andere Donyell Malen en Ajax moet het doen zonder Hakim Ziyech) was Lars Unnerstall de man waar het meest over gepraat werd. De PSV-goalie stond aan de basis van een tegengoal, maar had ook briljante reddingen. In de zevende minuut bijvoorbeeld. Op het schot van Quincy Promes keerde de Duitser zonder te kijken de bal met de hand. Zo'n tien minuten later hield hij ook een uithaal van Donny van de Beek tegen. De Ajax-middenvelder kwam vanuit het niets aan de bal en bracht hem glijdend richting doel.

AJAPSV 1-0.mp3

Tot dat moment louter positieve momenten van Unnerstall, maar na iets meer dan een half uur spelen werd zijn grootste zwakte zichtbaar: meevoetballen. De eerste keer kreeg Ajax slechts een corner, maar knullig balverlies van de keeper een minuut daarna was kostbaar. Van de Beek liep zonder aangepakt te worden richting de goal van PSV. Alleen Nick Viergever deed nog een poging tot verdedigen. Hij werkte de bal naar de zijkant weg, recht in de voeten van Promes. De aanvaller die net terug was van een blessure maakte de openingstreffer voor Ajax.

Blessures

Nog voor rust moest Promes met een blessure van het veld. Dat nadat eerder Joël Veltman vervangen werd door Perr Schuurs. De maker van de goal greep naar zijn hamstring. Lassina Traoré kwam er voor hem in. In de tweede helft moest Ryan Babel ook geblesseerd de Johan Cruijff ArenA verlaten.

De lamme tegen de blinde

Het werd meer en meer eenrichtingsverkeer na de pauze. Ajax probeerde er doorheen te breken, maar kwam nauwelijks tot doelrijpe kansen. Daarbij hadden ze zichzelf het hardste, want zo was er een slotoffensief mogelijk van PSV. In de blessuretijd ging Unnerstall mee naar voren bij een corner. Hij kopte prima richting het doel, maar zijn inzet belandde een meter naast de goal van André Onana.

Ajax blijft met deze drie punten de eenzame koploper. AZ volgt op drie punten achterstand. PSV loopt alleen maar meer schade op. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber is afgezakt naar plaats vijf.

Ster advertentie
Ster advertentie