Sport
EONOS

Gedrag uitzinnige Liverpool-fans veroordeeld: 'Dit kon je op je vingers natellen'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedrag uitzinnige Liverpool-fans veroordeeld: 'Dit kon je op je vingers natellen'

Liverpool is inmiddels alweer een kleine week kampioen. Maar lang werd in de stad gefeest door uitzinnige fans, die de eerste titel in dertig jaar vierden. En dat terwijl vooraf duidelijk werd gezegd dit vooral niet te doen. Trainer Jürgen Klopp schreef zelfs een open brief aan de fans. Het gedrag van de fans werd dan ook veroordeeld door vele politici. En vandaag moest de de baas van de Premier League verantwoording afleggen.

"Richard Justice mocht onder andere vertellen hoe dit kon gebeuren", reageert correspondent Tim de Wit. "Masters zei dat het logisch is dat de fans blij zijn, maar dat dit niet had mogen gebeuren. Maar de Premier League kan hier niks aan doen. Er wordt meer gekeken naar autoriteiten."

Duizenden fans gingen de dagen na het kampioenschap de straat op. "Dit kon je op je vingers natellen", aldus De Wit. "Toch was er genoeg politie op de been, maar het heeft niet mogen baten. Toch lijkt het een incident te zijn. Sinds de herstart hebben fans van andere clubs zich wel gedragen. Terwijl ze echt wel bang waren dat ze bijvoorbeeld naar het stadion zouden komen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie