Sport
EONOS

Donar basketbalt in bubbel op Cyprus

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Donar basketbalt in bubbel op Cyprus

De basketballers van Donar zijn momenteel op Cyprus om zich te kwalificeren voor de Champions League. Op het eiland wordt een klein toernooi afgewerkt in een soort bubbel, zonder publiek.

Video niet beschikbaar

De Groningse eredivisieclub begon goed aan het toernooi door met 88-53 te winnen van BC Dnipro, de kampioen van Oekraïne. Donderdag is de finale tegen het Cypriotische Keravnos. Als Donar wint, plaatst de ploeg zich voor het eerst in de clubhistorie voor de Champions League.

Teammanager Hans Besselink had niet verwacht dat Donar zo makkelijk zou winnen van Dnipro. "We waren de underdog tegen deze Oekraïense reuzen. Maar het ging heel voortvarend en de snelheid en beweeglijkheid gaf de doorslag."

Het was een hele uitdaging voor Donar om überhaupt op Cyprus te komen, zegt Besselink. "Je moet toestemming hebben van de regering, vliegmaatschappijen doen moeilijk, je moet een negatieve coronatest kunnen overleggen en als dat allemaal lukt dan stap je op Cyprus in een bus waarvan zelfs de chauffeur getest is. Je draagt mondkapjes behalve als je gaat eten of spelen."

Een toeristisch uitstapje zit er niet in voor de selectie en staf van Donar. "We verblijven alleen in het hotel en gaan niet naar buiten. Je mag niet naar de supermarkt aan de overkant, je mag hooguit even naar het binnenplaatsje van het hotel. Maar zelfs als je dan weer naar binnen gaat wordt je temperatuur gemeten. Als je de bus in gaat wordt je temperatuur gemeten. Je kunt eigenlijk alleen eten, slapen en in de bus zitten."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie