EONOS

Portugal en Duitsland verder op EK na zenuwslopende avond

2. Portugal en Duitsland verder op EK na zenuwslopende avond

Het was stuivertje wisselen vanavond in groep F op het EK voetbal, met recht de poule des doods genoemd. Portugal, Duitsland en Hongarije, alle drie lagen ze in fases van hun wedstrijden virtueel uit het toernooi en alle drie waren ze in fases virtueel door naar de achtste finales. Uiteindelijk trokken Portugal en Duitsland aan het langste eind en mocht Hongarije de koffers pakken.

Video niet beschikbaar

Hongarije mocht lange tijd hopen op een plek bij de laatste zestien. De Hongaren stond bij rust met 1-0 voor tegen Duitsland, door een goal van Adam Szalai in de elfde minuut. Kai Havertz maakte in de 66ste minuut gelijk, waardoor Duitsland door zou zijn, maar anderhalve minuut later schoot Andra Schäfer Hongarije alweer op voorsprong en virtueel naar de volgende ronde. Duitsers blijven Duitsers en in de 84ste minuut maakte Leon Goretzka de 2-2. Duitsland is daardoor naar de achtste finales, waarin de ploeg tegen Engeland speelt.

Portugal heeft genoeg aan gelijkspel

Frankrijk was al zeker van de volgende ronde, maar maakte zich er niet makkelijk vanaf tegen Portugal - dat zich nog niet voor de laatste zestien had geplaatst. Portugal kreeg na een half uur spelen een penalty, die vakkundig werd benut door Cristiano Ronald. Kort voor rust maakte Karim Benzema gelijk, ook vanaf de strafschopstip en na rust schoot hij Frankrijk op 2-1 - een stand waarbij Portugal virtueel uitgeschakeld zou zijn. Maar in de 60ste minuut was het wederom Ronaldo, wederom vanaf de strafschopstip, die de achtste finales voor Portugal veiligstelde.

Portugal gaat het in de volgende ronde opnemen tegen België, Frankrijk speelt tegen Zwitserland. Voor Hongarije zit het toernooi erop.