Sport
MAX

Jan Lammers heeft Dutch GP nog altijd in agenda staan

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Lammers heeft Dutch GP nog altijd in agenda staan

De Formule 1 had zondag neer moeten strijken op Zandvoort, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Sportief directeur van de Dutch GP Jan Lammers heeft de race nog altijd in zijn agenda staan op zondag 3 mei 2020 maar rekent erop dat Zandvoort nog een jaar moet wachten.

Jan Lammers op De Perstribune

Dat zei hij zondag op De Perstribune van MAX. Op de uitgelekte Formule 1-kalender van het Duitse Bild ontbreekt Zandvoort. Het Formula One Management (FOM) wil beginnen met dubbele races in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Hongarije. Na de zomer vertrekt het Formule 1-circus vervolgens uit Europa en in Nederland zijn evenementen tot 1 september verboden. Bovendien kost een Grad Prix zonder publiek erg veel geld volgens Lammers.

Woede over grappen prins Bernhard jr.

Een belangrijke kracht achter de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort is prins Bernhard jr. van Oranje. In het verleden ontstond ophef over het grote vastgoedimperium van de prins. Vaak wordt dat gebruikt als bron van grappen. Maar Jan Lammers kan daar absoluut niet om lachen. "Zoals hij af en toe wordt weggezet. Ik vind het schandalig dat dat überhaupt juridisch mogelijk is. Dat vind ik karaktermoord."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Long Beach 1980

Jan Lammers verscheen tussen 1979 en 1992 23 keer aan de start van een Formule 1-Grand Prix. Omdat er destijds slechts punten werden gegeven aan de beste zes coureurs lukte het Lammers nooit om in de punten te finishen.

Als beste Grand Prix-weekend noemt Lammers de Amerikaanse GP van 1980 op Long Beach. Hier kwalificeerde hij als vierde. "Tijdens de sessie heb ik wel 50 minuten virtueel op pole gestaan. De volgende dag sloeg ik de krant open en luidde de headline 'Lammers leaves the Ferraris red faced.'" Uiteindelijk viel Lammers al na een paar honderd meter uit met een afgebroken aandrijfas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie