Sport
NOS

Zege en gele trui voor Mathieu van der Poel

  1. Nieuwschevron right
  2. Zege en gele trui voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft de tweede etappe in de Tour de France gewonnen. Hij draagt morgen de gele trui.

De tweede etappe kende een nerveus begin. Edward Theuns, Anthony Perez, Jonas Koch en Simon Clarke reden weg. Ide Schelling in de bolletjestrui had vier pogingen nodig om opnieuw in de kopgroep terecht te komen en de bolletjestrui te verdedigen. Aansluiten deed hij samen met Jérémy Cabot. Het eerste bergpuntje was voor Perez, die daarmee de leiding virtueel overnam. Op de Cote de Pordic kwam Schelling als eerste boven. Hoe blij je kunt zijn met één puntje in het bergklassement kunt u hieronder zien:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De samenwerking in de kopgroep was niet fantastisch. Mede daardoor bleef het groepje in de greep van het peloton. Edward Theuns bleef als langste voorop. 18 kilometer voor de streep werd ook de Belg van Trek-Segafredo ingerekend. Mathieu van der Poel demarreerde vlak voor de eerste passage van de finish. Boven lagen namelijk bonificatieseconden klaar. Van der Poel kwam als eerste boven en won acht seconden. Het peloton rekende Van der Poel direct na de top weer in.

Met hoge snelheid werd het lokale circuit afgewerkt op weg naar de laatste beklimming naar Mur de Bretagne. Xandro Meurisse en Davide Formolo maakte als eersten een jump, maar haalden het niet. Van der Poel ging mee in het spoor van Nairo Quintana, die versnelde. Daarna ging hij het alleen proberen. Geen enkele renner kon volgen. Zodoende wint Van der Poel de tweede etappe. Tadej Pogacar en Primoz Roglic werden tweede en derde. Wilco Kelderman en Bauke Mollema eindigden respectievelijk als vierde en zesde.

Van der Poel neemt door de ritzege ook de leiding in het algemeen klassement én het bergklassement.

Finish Alert

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de Finish Alert in de NPO Radio 1-app.

Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep.

Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie