Sport
NOS

Luis Sinisterra helpt Feyenoord in extra tijd aan zege op FC Utrecht

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Luis Sinisterra helpt Feyenoord in extra tijd aan zege op FC Utrecht

Feyenoord heeft pas ver in extra tijd orde op zaken gesteld tegen FC Utrecht. Luis Sinisterra hielp de Rotterdammers met een briljante individuele actie aan een 2-1 overwinning.

Nadat Ajax, PSV en AZ gisteren al moeite hadden om hun wedstrijd te winnen, ging het Feyenoord ook niet gemakkelijk af tegen FC Utrecht. Het begin was sprankelend. Beide clubs kregen al binnen een minuut een kans. Daarna werd het wat rustiger. Er waren wel schoten van bijvoorbeeld Fredrik Aursnes en Reiss Nelson vlak voor rust in het zijnet.

Vier minuten in de tweede helft verkeek FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn zich dramatisch. Hij kopte een voorzet van Nelson onverwacht met een boogje in eigen doel: 1-0. Waar Feyenoord de ene na de andere kans kreeg op de 2-0, scoorde FC Utrecht de gelijkmaker. Valse spits Sander van de Streek gleed met de punt van de school binnen.

Elf tegen tien

Feyenoord zette aan voor de winst tegen tien spelers van FC Utrecht. Tommy St. Jago was geblesseerd uitgevallen en de wisselmogelijkheden voor de Domstedelingen waren al op. In de extra tijd, de vijfde van in totaal zeven minuten, besliste Luis Sinisterra de wedstrijd. De Colombiaan ging van de rand van het strafschopgebied tussen twee verdedigers door naar binnen. Met de wreef schoot Sinisterra in de verre hoek: 2-1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie