Soepele overwinning voor AZ

2. Soepele overwinning voor AZ

AZ komt dichterbij Feyenoord na de thuiszege op Fortuna Sittard. Het werd 3-1 door goals van Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en een eigen goal. Burak Yilmaz scoorde voor de bezoekers vanaf elf meter.

AZ had een vroege voorsprong te pakken tegen Fortuna Sittard. Dani de Wit was in de vierde minuut met het hoofd trefzeker. Even daarna ging het achterin fout voor AZ-basisdebutant Zinho Vanheusden. De 23-jarige Belg hield vast en kreeg daarom een strafschop tegen. Burak Yilmaz scoorde voor de vierde keer een penalty dit seizoen en staat nu op een totaal van zes treffers. De debuterende doelman Mathew Ryan moest dus vrij vroeg een tegendoelpunt slikken.

Dominant aanvalsspel

AZ had wat geluk bij de 2-1. Een voorzet van Jens Odgaard vloog via het lijf van Ximo Navarro over de doellijn. Keeper Ivor Pandur had geen antwoord. De Alkmaarders gingen na de 2-1 door met het dominante aanvalsspel. Ryan moest in de eerste helft een keer in actie komen, Vangelis Pavlidis schoot aan de overzijde naast.

Ook na rust had de ploeg uit Alkmaar de beste kansen. Pavlidis liep tegen een voorzet van Sugawara aan en klopte hiermee Pandur: 3-1.

AZ heeft 36 punten, twee minder dan Feyenoord en een meer dan nummer drie PSV. Fortuna staat dertiende.