Sport
WNL

Jacco Vonhof (MKB-Nederland): ‘Als Grand Prix in Zandvoort kan, dan kan Lowlands ook’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacco Vonhof (MKB-Nederland): ‘Als Grand Prix in Zandvoort kan, dan kan Lowlands ook’

Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof snapt het chagrijn van ondernemers die door coronamaatregelen niet aan de slag kunnen en de drukte zien in Zandvoort. “Als dit kan, dan kan Lowlands ook, en dan kunnen er ook weer feesten gehouden worden”, zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Volgens Vonhof valt “absoluut” niet uit te leggen dat dit op dit moment nog niet kan.

Jacco Vonhof (MKB-Nederland): ‘Als Grand Prix in Zandvoort kan, dan kan Lowlands ook’

“Je kunt er op twee manieren naar kijken”, zegt Vonhof. “Het is oneerlijk dat dit circus wel mag en evenementen niet, maar andersom is veel meer waar”, zegt hij. “Volgens mij kunnen we veel meer, en ik denk dat dat zo langzamerhand ook een keer moet.”

Niet in de laatste plaats omdat de overheid per 1 oktober stopt met de steunpakketten, zo zegt de voorman van MKB-Nederland. “Iets wat wij totaal niet begrijpen, omdat ook zonder maatregelen evenementen nog heel lang nodig hebben om weer op te starten omdat het seizoen voor veel bedrijven al voorbij is.”

‘Dit laat zien wat er allemaal kan’

Vonhof is zelf aanwezig bij het historische raceweekend. Na 36 jaar rijden er weer Formule 1 bolides door de duinen op het iconische circuit van Zandvoort. Het evenement heeft dagelijks 70.000 bezoekers en is “fantastisch georganiseerd”, vindt Vonhof. Ook veel ondernemers in de badplaats hebben baat bij de Grand Prix. “Als je de omgeving bekijkt: alles zit vol, de horeca doet goede zaken. Het is voor dit circus geweldig”, zegt hij. “Aan de andere kant laat dit ook zien wat er allemaal wel kan. En dat roept bij mij wel het gevoel op van ‘goh’, dit kunnen we ook met de evenementen. Die hebben dat aangetoond.”

Vonhof spreekt veel ondernemers die zich afvragen waarom ze nog dicht zijn. “De evenementen-, reis-, toeristen-, cultuur- en nachtindustrie… En dat roepen wij natuurlijk al de hele tijd: we hebben met die FieldLabs laten zien hoe goed we dit kunnen. En natuurlijk, er zijn situaties geweest die we misschien onderschat hebben, maar daar hebben we van geleerd”, beklemtoont hij.

Ster advertentie
Ster advertentie