EONOS

Handballers verzuimen te stunten

2. Handballers verzuimen te stunten

De Nederlandse handballers hebben in hun derde groepswedstrijd op het WK niet kunnen stunten. Tegen topland Noorwegen stond Oranje lange tijd op een ruime voorsprong maar uiteindelijk wisten de Scandinaviërs met 27-26 nipt te winnen.

Vooral de eerste helft speelde Nederland ijzersterk en wisten de Noren geen raad met de uitstekende doelman Bart Ravensbergen. Oranje kwam op voorsprong en bouwde deze steeds verder uit. Pas in de tweede helft kreeg Noorwegen grip op de wedstrijd en werd de voorsprong steeds kleiner totdat er uiteindelijk voor Oranje een achterstand op het scorebord stond.

Samir Benghanem was scorend gezien de grote man aan Nederlandse kant. De cirkelspeler van Aalsmeer trof zes keer doel. In Langs de Lijn En Omstreken zei hij niet verrast te zijn door het goede spel van zijn team. "Iedereen voelt zich goed en iedereen is fit en je ziet het, als we er goed inzitten met z'n allen en er in geloven dan kunnen we heel veel doen."

De nederlaag betekent dat Noorwegen als groepswinnaar de hoofdronde ingaat en het Nederlandse mannenteam van de Zweedse bondscoach Staffan Olsson als nummer 2 van de poule verder gaat. Het team neemt de 2 punten van de overwinning op Argentinië mee. Duitsland, Qatar en Servië zijn de drie tegenstanders in hun groep in de hoofdronde.

De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de kwartfinales. Volgens Benghanem een flinke uitdaging. "We zullen het nog een stapje beter moeten doen als we die kwartfinale willen halen. Volgens mij moeten we drie uit drie winnen en anders is het na drie wedstrijden klaar."