Sport
EONOS

'Koeman moet doorselecteren in achterhoede Oranje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Koeman moet doorselecteren in achterhoede Oranje'

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken gaat het deze keer de prestaties van Oranje in de Nations League. Te gast zijn sportjournalisten Willem Vissers en Rypke Bakker en oud-voetbaltrainer Art Langeler.

Video niet beschikbaar

"Er zijn zoveel vraagtekens rond Oranje", zegt Bakker. "De keeper voldoet niet. We dachten dat we de beste verdediging ter wereld hadden, maar ineens vliegt elke bal erin. Op het middenveld speelt Frenkie de Jong, maar verder staan er elke keer andere namen. Op de vleugels is het nog erger, we hebben geen vleugelspelers van wereldniveau."

Bakker vindt dat bondscoach Ronald Koeman moet doorselecteren in de defensie. "We zeggen het vaak: we hebben heel veel goede verdedigers. Als er één linie is om door te selecteren is het de verdediging."

Geen topaanvallers

Vissers zegt dat het grootste probleem is dat Nederland niet veel goede aanvallers heeft. "Er breekt al jaren geen topaanvaller door. Maar tegelijkertijd hoop ik niet dat Oranje weer verdedigend gaat voetballen zoals op het WK in Qatar."

Volgens Langeler zijn er verzachtende omstandigheden. "Als je van Kroatië verliest ben je teleurgesteld. Dan is het heel lastig om je aan het einde van het seizoen nog op te laden voor een troostfinale."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie