Sport
EONOS

De voetballer die eigenlijk waterpoloër wilde worden

foto: Mike Havekottefoto: Mike Havekotte
  1. Nieuwschevron right
  2. De voetballer die eigenlijk waterpoloër wilde worden

Debuteren in het betaald voetbal, voor veel jongens is dat een droom. Voor MVV'er Mike Havekotte is dat anders, hij wilde vroeger als waterpoloër naar de Spelen.

Dat lukte zijn vader in '92 in Barcelona wel: Robert Havekotte. "De opening vond ik echt gaaf. Het poloën zelf, dat blijft zeven tegen zeven in een bak. Van die wedstrijden weet ik niet zoveel meer, maar die indrukken die het gemaakt heeft.... Je mag ook best een beetje om je heen kijken daar", aldus Robert Havekotte in Langs de Lijn en Omstreken.

Van waterpolo naar het voetbal

Zoon Mike ging als kind mee naar het bad. "Mijn vader was mijn idool. Als hij vertelde over de Spelen, dat wilde ik ook." Maar het liep anders, Havekotte ging ook voetballen en als keeper bleek hij talentvol. "Er was natuurlijk een ding wat hij al goed kon: vangen", vertelt vader.

Hij kwam bij Utrecht terecht en speelt nu bij MVV. Toch is het waterpolo niet ver weg, samen met vader Robert coacht hij het damesteam van Brandenburg uit Bilthoven. En boven de bank hangt een poster van het iconische bad in Barcelona.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie