Sport
EONOS

WK voetbal voor vrouwen in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland: 'Hele goede keuze'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. WK voetbal voor vrouwen in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland: 'Hele goede keuze'

Over drie jaar wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen georganiseerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend.

En dat is volgens Marlous Pieëte een goede beslissing. Pieëte is 51-voudig international van het Nederlands elftal en speelde in 2018 voor de Western Sydney Wanderers. "Australië straalt één en al sport uit. Het is een heel goede keuze."

De andere kandidaat om het toernooi te organiseren was Colombia, maar de keuze is dus gevallen voor Australië. Pieëte vertelt in Langs de Lijn En Omstreken dat het bijna altijd mooi weer is Down Under. 'Daardoor vind je op iedere hoek van de straat een veldje waar of cricket of basketbal of voetbal wordt gespeeld. Het land straalt sport uit.'

Verder legt ze uit dat het vrouwenvoetbal in Australië een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Dat staat nu sinds twee jaar best wel steady."

Beluister hieronder het interview met Marlous Pieëte

Fans

Australië is niet naast de deur, maar toch denkt Pieëte dat menig Nederlands voetbalfan af zal reizen naar Australië of Nieuw-Zeeland. 'Ik denk dat als je het doet, dat je het moet combineren met een mooie reis en vakantie. Het is een land dat denk ik voor veel mensen op het lijstje staat om een keer te bezoeken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie