Sport
EONOS

Antony kost 100 miljoen, maar zowel in Brazilië als Engeland kennen ze hem eigenlijk niet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Antony kost 100 miljoen, maar zowel in Brazilië als Engeland kennen ze hem eigenlijk niet

Sowieso 95 en misschien wel 100 miljoen euro. De duurste transfer ooit in de Nederlandse eredivisie. En daarmee lijkt de overgang van Antony van Ajax naar Manchester United wel wereldnieuws de afgelopen dagen. Sowieso in Nederland.

In Brazilië is het echter niet hét gesprek van de dag, vertelt correspondent Joost de Jong. "Dat komt omdat hij nog niet zo bekend is hier."

"Hij speelde in Nederland en die competitie wordt niet zo goed gevolgd als de Premier League bijvoorbeeld. Het is weinig op tv en er wordt in de praatprogramma's ook weinig aandacht aan besteed. Antony is ook vrij jong weggegaan hier."

95 miljoen euro. Het is een absurd bedrag voor Nederlandse begrippen. In Engeland zijn ze al langer gewend dat er met miljoenen gesmeten wordt. "Schrikken doen ze hier bepaald niet van dat bedrag", stelt correspondent Geert Langendorff.

"Ze moeten hem hier ook behoorlijk introduceren. Hij is niet alleen in Brazilië onbekend, maar in Engeland ook. Maar ze houden er hier wel van om over geld te praten."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie